Möt våra kunniga specialister!
"Gör man rätt redan från början blir det oftast billigare än om man behöver göra ändringar eller kompletteringar i efterhand."
"Som sakkunnig kan jag hjälpa beställaren med till exempel en förprojektering, där val av släckmedel, placering och utformning är en del."
"Det är en hel del att tänka på före, under och efter service och underhåll. Tekniken utvecklas och även gassläckanläggningar blir mer och mer uppkopplade."
"SBA är så mycket mer än kontroll att brandsläckarna fungerar. Det är många enskilda moment som tillsammans bildar helheten SBA. Allt hänger ihop och hör samman."
"Det är BBR:en som styr om man behöver släcksystem för restaurangkök eller inte. Räddningstjänsten har rikstäckande mandat att stänga verksamheten om inte brandskyddet är tillräckligt".
"Läckande nav och slangar är ett vanligt fel jag stöter på, emellanåt förekommer också rostangrepp, framför allt på skåpen."
"Att välja rätt typ av brandsläckare till sin verksamhet är inte helt enkelt alla gånger, men det finns några enkla riktlinjer man kan ha i bakhuvudet".
"Brand på en byggarbetsplats är oftast mycket kostsamt. Arbetsstillestånd, förstörda konstruktioner och material samt i värsta fall skadad personal med sjukfrånvaro."