Vår historia

Med 100 års branscherfarenhet är vi idag en av Nordens största leverantörer av brandskydd och räddningsmateriel.

Dafo firar 100 år, VD Thomas Sparring

Företaget bildades 1919 och är landets äldsta tillverkare och grossist av brandmateriel. Under de första 50 åren var brandsläckare bara en av många industriförnödenheter i produktportföljen. På programmet fanns även Black & Decker-maskiner, katalytiska värmeapparater och kemisk-tekniska produkter som t ex Permatex bilvårdskemikalier.


I början på 70-talet utformades dagens affärsidé. Under devisen ”full hand mot brand” blev Dafo under 80-talet en fullsortiment-grossist inom brandskydd. Från att ha varit ett rent handelsföretag påbörjades också egen tillverkning. I samband med den nya verksamhetsinriktningen ändrades namnet till Dafo Brand, där Dafo är en förkortning för DAnielson och FOrssberg, vårt ursprungliga namn.


Fram till 1969 låg företaget i Stockholm City på Klarabergsgatan vid Sergels torg. Därefter flyttade företaget till mer ändamålsenliga industrilokaler i Tyresö, som sedan har byggts till i två omgångar. År 2010 tog Dafo ett större steg och flyttade till nya lokaler med mer än fördubblad yta. Sedan dess har ytan utökats vid flera tillfällen.


Senaste decenniet har företaget präglats av en kraftig expansion med en flerdubblad omsättning och ökad satsning på egen produktion och export.

Relaterat

  • Om oss

Att jobba på Dafo - en livsviktig uppgift

Vill du bli en av oss? Vi erbjuder våra medarbetare en trygg anställning med bra utvecklingsmöjligheter. Vill du arbeta i ett företag med god företagskultur, som ligger i framkant gällande kunskap, kvalitet och service? Tveka inte att ta kontakt med oss!

  • Om oss

Organisation

Dafo Brand AB är en helhetsleverantör av produkter och tjänster inom brandskydd, brandsäkerhet, brandskyddsarbete, brandsläckare och räddningsmateriel.

  • Om oss

Hållbarhet

Hållbarhet är en integrerad del av vår verksamhet och ska genomsyra allt Dafo gör. Vi arbetar alltmer intensivt för minskad miljö- och klimatpåverkan, för rena affärer, goda arbetsförhållanden, mångfald och jämställdhet.

  • Om oss

Vårt ansvar – din trygghet

För oss handlar hållbart företagande om att förena lönsamhet, miljöhänsyn och socialt ansvarstagande. Våra produkter och tjänster ska bidra till att skapa ett säkrare samhälle och tryggare miljöer för våra kunder.

  • Om oss

Kontakt

Vi finns här för att svara på dina frågor och arbetar för att du ska vara så nöjd som möjligt med våra produkter och tjänster.

  • Om oss

Brandskyddsrådgivare/säljare

Vår expandering fortsätter och vi söker nu fler brandskyddsrådgivare / säljare som vill vara med att utveckla och stärka upp vårt säljteam. Med marknadens bredaste utbud av produkter och tjänster kommer du att kartlägga marknaden och erbjuda våra kunder innovativa helhetslösningar. Du kommer att jobba mot större och mindre företag, bl a fastighetsägare och brukare. Placeringsorten är Stockholm.

  • Om oss

Innesäljare brandskyddstjänster

Vi söker nu en innesäljare som vill vara med och utveckla och stärka upp vårt säljteam. Som innesäljare hos Dafo blir du en viktig pusselbit mellan företaget och dess kunder.

  • Om oss

Hos oss kan du vara trygg

Dafo Brand har sedan starten år 1919 utvecklats till ett modernt och högteknologiskt företag.