Anläggningsskötare kökssläcksystem

Utbildningen ger deltagaren de kunskaper som krävs för att ansvara för den dagliga driften och kontrollen av ett kökssläcksystem enligt gällande regelverk, standarder och leverantörsspecifika krav. Kursen fokuserar på att deltagarna ska få kunskap om att säkerställa att systemet fungerar som avsett och att verksamheten uppfyller krav på egenkontroll och dokumentation.

Målgrupp

Personer som utsetts av verksamheten som anläggningsskötare för kökssläcksystem, exempelvis driftpersonal, arbetsledare, säkerhetsansvariga eller ansvariga inom restaurang och storkök.

Syfte och mål

  • Efter genomförd utbildning ska deltagaren kunna:
  • Förstå systemets uppbyggnad, funktion och skyddsverkan.
  • Utföra och dokumentera periodiska kontroller enligt leverantörens instruktioner och standard
  • Identifiera och rapportera fel, brister och avvikelser.
  • Genomföra och dokumentera periodisk tillsyn

Innehåll

  • Översikt över regelverk, standarder och myndighetskrav
  • Kökssläcksystemets syfte och uppbyggnad
  • Systemets komponenter och funktioner
  • Periodiska kontroller och praktisk genomgång
  • Åtgärder vid larm, fel och utlöst system
  • Dokumentationskrav och journalföring
  • Roller och ansvar för anläggningsskötaren

Genomförande

Teori varvat med praktiska moment vid ett kökssläcksystem eller demoutrustning. 

Kursintyg

Deltagare som genomfört utbildningen och klarat kunskapskontrollen erhåller intyg som anläggningsskötare för kökssläcksystem.

Relaterat

  • Utbildning

Anläggningsskötare brandlarm

Utbildningen vänder sig till fastighetsskötare eller den på företaget som är ansvarig för företagets brandlarmanläggning.

  • Utbildning

Anläggningsskötare gassläcksystem

Utbildningen vänder sig till anläggningsskötare av gassläcksystem eller den som har ett övergripande ansvar för utrymmen som skyddas med gassläcksystem.

  • Produkt

Adresserbart brandlarm

Adresserade brandlarmsystem har den stora fördelen att varje larmenhet i systemet har en unik adress. Direkt i centralpanelen kan man därför se exakt vilken detektor som gett upphov till larm.

  • Service

Service brandlarm

Brandlarm ska kontrolleras regelbundet. Det är ett krav enligt försäkringsbolagens bestämmelser SBF110.

  • Service

Service av kökssläcksystem

  • Nyhet

En av företagets viktigaste säkerhetsåtgärder

Många bränder kan undvikas eller begränsas genom rätt kunskap och snabba åtgärder. En brandskyddsutbildning ger därför flera fördelar för verksamheten.

  • Utbildning

Brandfarliga heta arbeten

Brandfarliga heta arbeten är en branschanpassad och modern utbildning i brandfarliga heta arbeten. Utbildningen vänder sig till personer som utför arbeten som orsakar uppvärmning, till exempel svetsning, lödning, torkning. Alla som utför dessa typer av arbeten på en tillfällig arbetsplats måste genomgå en utbildning och ha ett giltigt certifikat för att få det tillstånd som krävs.

  • Utbildning

Föreståndare brandfarlig vara - mindre omfattning

Utbildningen ger dig den kunskap som krävs för att hantera brandfarliga varor på ett säkert sätt och i enlighet med gällande lagstiftning. Den vänder sig till verksamheter med enklare hantering av brandfarliga ämnen, exempelvis i restauranger, mindre verkstäder eller kemilaboratorier.