Utbildare

Vårt affärsområde Brandskyddstjänster söker nu en utbildare på heltid till vår kursverksamhet i Stockholmsområdet, resor till andra delar av landet kan förekomma.

Arbetsuppgifter

  • Självständigt utföra olika utbildningar hos kund eller i Dafos egna lokaler inom området brandskydd och första hjälpen, digitala utbildningar förekommer.
  • Vara delaktig i utvecklingen av Dafos utbildningsmaterial och utbildningsupplägg.
  • Kontakta kunder för avstämning, förberedelser m.m. inför utbildningar.
  • Utarbetar fungerande strategier för lärandet så att du kan möta deltagare på ett adekvat sätt.
  • Tar till dig resultatet av aktuellt forsknings- och utvecklingsarbete och omsätta det i din undervisning.

Vid sidan av utbildning hjälper du även till med enklare brandskyddsrelaterande frågor och tjänster inom områden som byggnadstekniskt brandskydd, systematiskt brandskyddsarbete, riskinventering, utrymningsplanering m.m.

Din profil

Vi söker dig som idag jobbar som utbildare/instruktör alternativt har en bakgrund som lärare eller pedagog. Du behöver obehindrat kunna hantera svenska språket i både tal och skrift och det är meriterande om du även kan kommunicera och utbilda på engelska. För att kunna ta dig till företagets kunder vid utbildningstillfällen krävs att du har B-körkort. Det är det meriterande om du har tidigare arbetserfarenhet inom brandskyddsbranschen med vikt på tidigare utbildningserfarenhet.

Personliga egenskaper

Som person är du driven och engagerad i ditt arbete och tar ansvar såväl för dig själv som för andra. Du har en god kommunikativ förmåga och trivs med att stå inför större grupper. Du har en god pedagogisk förmåga att skapa förtroende och engagemang. Du brinner för brandskydd och ser det som en spännande möjlighet att lära ut detta till andra. Vi tror du har eftergymnasial utbildning som SMO-utbildning, HLR-instruktör, D/S-HLR instruktör, instruktör Heta arbeten/Brandfarliga arbeten, även om vi lägger störst vikt vid dina personliga egenskaper.

Intresserad?

Urval samt intervjuer sker löpande och tjänsten kommer att tillsättas omgående eller så snart vi hittat rätt person. Skicka din ansökan till Peter Juthberg: peter.juthberg@dafo.se.

Välkommen!