Sustainability Manager

Attraheras du av möjligheten att få ansvara för hållbarhetsarbetet i ett marknadsledande produktbolag? Drivs du av möjligheten att få arbeta i en innovativ miljö där du kommer inneha en nyckelposition? Då kanske detta något för dig!

Vår affärsidé på Dafo Brand AB är att tillhandahålla ett modernt och effektivt brandskydd. Vi erbjuder marknadens bredaste program av brand- och räddningsmateriel. Allt från brandsläckare för hemmet till avancerade tekniska lösningar för industri och räddningstjänst.

Hållbarhet är en integrerad del av vår verksamhet och ska genomsyra allt vi på Dafo gör. Vi arbetar för att våra produkter och tjänster skall ha klimatneutral påverkan. Detta hållbarhetsarbete drivs dels internt, dels i dialog med kunder, kravställare och andra intressenter. Vill du läsa mer om vårt hållbarhetsarbete, läs mer här.

I rollens ansvar ingår:

  • Att utveckla, driva och förvalta Dafos hållbarhetsarbete för att stärka företaget, varumärket, företagskulturen och verksamhetens bidrag till ett mer hållbart samhälle
  • Att öka medvetenheten inom organisationen och att kopplingen mellan hållbarhet och långsiktig lönsamhet är tydlig och självklar för alla medarbetare
  • Ge strategisk rådgivning i hållbarhetsfrågor vid affärsmodellering, visions- och strategiarbete, samt operativt stöd i hållbarhetsfrågor
  • Ta fram årlig hållbarhetsredovisning inklusive framtagning av mål, KPI:er och indikatorer för hållbarhet samt uppföljning av utfall
  • Ansvara för säkerställandet av att bolaget lever upp till de krav som vår ISO-certifiering (ISO 9001 och ISO 14001) ställer
  • Leda internrevisionsgruppens arbete och vara delaktig i processförbättrings­projekt
  • Göra omvärldsbevakning för att hålla dig à jour med trender, ny kunskap, ny teknologi inom hållbarhetsområdet

I din roll kommer du ha personalansvar för en Kvalitet & Miljö-medarbetare samt leda andra i verksamhetens hållbarhetsarbete. Då hållbarhet genomsyrar hela verksamheten har du många kontaktytor i företaget och kommer samarbeta tätt med andra. Du sitter i ledningsgruppen och rapporterar direkt till vår VD.

Placering på vårt huvudkontor i Tyresö.

Är det här du?

För att vara framgångsrik i denna roll söker vi dig med relevant akademisk utbildning. Vi förutsätter dessutom att du löpande har vidareutbildat dig inom hållbarhetsområdet, alternativt innehar längre relevant förvärvad arbetslivserfarenhet. Du har gedigen erfar-enhet av att arbeta strategisk såväl som operativt inom hållbarhetsområdet. Troligtvis har du minst 5 års erfarenhet av att leda hållbarhetsarbetet internt i en organisation samt externt mot kunder och marknad. Meriterande är om du har erfarenhet från produktbolag, gärna i en strikt regulatorisk miljö inom industri. Utöver detta uttrycker du dig väl på svenska och engelska i både skrift och tal.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper! Vi söker en proaktiv kommunikatör med god lägesuppfattning. Du är prestigelös, inkluderande samt utvecklingsdriven i samklang med en omvärld i ständig förändring. Vidare är du en skicklig strateg som i hög grad vill arbeta operativt och du trivs i en roll med många kontaktytor. Du tror på kunskapsdelning och har en pedagogisk ådra och bra presentationsförmåga. Du är van vid att ta initiativ och fokuserar på resultat samt avslutar de projekt som du påbörjar och leder. Vidare är du en person som är diplomatisk men samtidigt en kravställare.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Dafo Brand AB med Level Recruitment. Sök tjänsten här. Vid frågor, vänligen kontakta Stina Koskijev, rekryteringskonsult på 08-120 50 421, eller mail stina.koskijev@levelrecruitment.se.

Observera att inga ansökningar godkännes via mail. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan redan idag!