Service av släcksystem för restaurangkök

Servicetekniker vid släcksystem från Dafo
Serviceintervall

Serviceintervall

Funktionskontroll ska enligt regelverk och tillverkarens villkor ske var sjätte månad. Vid service kontrolleras hela anläggningen. Smältlänkar för branddetektering ersätts för att förhindra vådautlösning av systemet. Munstycken ses över, funktion kontrolleras och att placering fortfarande är rätt och skyddar de heta ytorna.

Vart tionde år utförs revisionsbesiktning. Då ska bland annat släckvätskan bytas ut. Utbyte av drivgasflaskor ska utföras vart tionde år enligt tillverkarens anvisningar och MSBs regler för återkommande kontroll.

R-102 Ansulex släcksystemen är utförda enligt NFPA 17A, Standard on Wet Chemical Extinguishing Systems. Standarden anger hur design, installation, kontroll och underhåll ska ske. McDonald’s, Burger King och många andra restaurangkedjor hänvisar till dessa för service och underhåll.

Kontrollen ska utföras av behörigt serviceföretag. Servicetekniker ska vara utbildad i enlighet med tillverkarens och standardens föreskrifter. Servicetekniker ska kunna uppvisa legitimation vid behov. Dafo arrangerar årligen utbildning för servicelämnare.

Serviceavtal

Serviceavtal för snabb service

Normalt tecknar vi serviceavtal med våra kunder. Vi besöker då kunden minst en gång per år för det löpande underhållet och den årliga kontrollen. Vi utför även omladdningar eller andra åtgärder mot separat beställning.

Med ett serviceavtal garanteras kunden en hög servicenivå, en lägre prisnivå och en kortare insatstid. Något som är viktigt om olyckan har varit framme och utrustningen skall återställas.

Brandservice och underhåll över hela landet

Vi kan erbjuda service över hela landet via egna servicetekniker eller via våra servicepartners. Samtliga partners arbetar med samma produkter och med samma arbetsinstruktioner och rutiner. Vi kan därför erbjuda samma kvalitets- och säkerhetsnivå i hela landet.

Våra godkända servicelämnare för brandredskap hittar du genom att klicka här!

Riksavtal

Vi kan även teckna ett gemensamt riksavtal för företag som har anläggningar i olika delar av Sverige. Förutom en enhetlig prisnivå kan vi då erbjuda fördelar som t ex gemensam månadsfakturering, ett enhetligt journummer och en kontaktperson för hela landet för en effektiv service av era brandredskap.

Certifierad service

Certifierad service från Dafo

Dafos tekniker är utbildade av Ansul och behöriga att utföra montage och underhåll på Ansulex släcksystem för fritöser, stekbord och imkåpor.

Dafo har Sveriges bredaste nätverk med över 60 st behöriga servicetekniker som utför kontroller över hela Sverige. För att hitta närmaste behöriga serviceföretag, klicka här.

Certifierad anläggarfirma gassläcksystem

Serviceintervall

Serviceintervall

Funktionskontroll ska enligt regelverk och tillverkarens villkor ske var sjätte månad. Vid service kontrolleras hela anläggningen. Smältlänkar för branddetektering ersätts för att förhindra vådautlösning av systemet. Munstycken ses över, funktion kontrolleras och att placering fortfarande är rätt och skyddar de heta ytorna.

Vart tionde år utförs revisionsbesiktning. Då ska bland annat släckvätskan bytas ut. Utbyte av drivgasflaskor ska utföras vart tionde år enligt tillverkarens anvisningar och MSBs regler för återkommande kontroll.

R-102 Ansulex släcksystemen är utförda enligt NFPA 17A, Standard on Wet Chemical Extinguishing Systems. Standarden anger hur design, installation, kontroll och underhåll ska ske. McDonald’s, Burger King och många andra restaurangkedjor hänvisar till dessa för service och underhåll.

Kontrollen ska utföras av behörigt serviceföretag. Servicetekniker ska vara utbildad i enlighet med tillverkarens och standardens föreskrifter. Servicetekniker ska kunna uppvisa legitimation vid behov. Dafo arrangerar årligen utbildning för servicelämnare.

Serviceavtal

Serviceavtal för snabb service

Normalt tecknar vi serviceavtal med våra kunder. Vi besöker då kunden minst en gång per år för det löpande underhållet och den årliga kontrollen. Vi utför även omladdningar eller andra åtgärder mot separat beställning.

Med ett serviceavtal garanteras kunden en hög servicenivå, en lägre prisnivå och en kortare insatstid. Något som är viktigt om olyckan har varit framme och utrustningen skall återställas.

Brandservice och underhåll över hela landet

Vi kan erbjuda service över hela landet via egna servicetekniker eller via våra servicepartners. Samtliga partners arbetar med samma produkter och med samma arbetsinstruktioner och rutiner. Vi kan därför erbjuda samma kvalitets- och säkerhetsnivå i hela landet.

Våra godkända servicelämnare för brandredskap hittar du genom att klicka här!

Riksavtal

Vi kan även teckna ett gemensamt riksavtal för företag som har anläggningar i olika delar av Sverige. Förutom en enhetlig prisnivå kan vi då erbjuda fördelar som t ex gemensam månadsfakturering, ett enhetligt journummer och en kontaktperson för hela landet för en effektiv service av era brandredskap.

Certifierad service

Certifierad service från Dafo

Dafos tekniker är utbildade av Ansul och behöriga att utföra montage och underhåll på Ansulex släcksystem för fritöser, stekbord och imkåpor.

Dafo har Sveriges bredaste nätverk med över 60 st behöriga servicetekniker som utför kontroller över hela Sverige. För att hitta närmaste behöriga serviceföretag, klicka här.

Certifierad anläggarfirma gassläcksystem

Relaterat

  • Service

Service av släcksystem för rumsskydd

Gassläcksystem ska kontrolleras regelbundet. Det är ett krav enligt försäkringsbolagens bestämmelser SBF500.

  • Bransch

Restaurang

Cirka hälften av alla bränder i restauranger startar i köket. I många fall är brandhärden fett och matolja från spisar, stekbord eller i fritöser och imkanaler. Ett pålitligt släcksystem och bra brandskyddsrutiner säkerställer en trygg och säker miljö för gäster och medarbetare.

  • Produkt

Släckvätska för fettbrand

Bränder i matolja och fett är svårsläckta. För att släcka fett effektivt behöver fettet kylas ner och släckmedlet ligger kvar så att ingen återantändning sker.

  • Produkt

Släcksystem för restaurangkök R-102 Ansulex

Cirka hälften av alla bränder i hotell och restauranger startar i köket. I många fall är brandhärden fett och matolja från spisar, stekbord eller i fritöser och imkanaler. Fettbränder är svårsläckta och självantänder igen efter släckning om de inte släcks med rätt metod. Faran är också stor för personskador och att bränder sprider sig genom ventilationskanaler till andra delar av byggnaden. Därför skyddas ofta restaurangkök med en släckanläggning. Vanligast är ett automatiskt släcksystem med vätska som sprutas över den skyddade utrustningen.

  • Webbshop

Ansulexbehållare 11,4 liter inkl. ventil, rostfri

Avsedd för släcksystem Ansulex för restaurangkök

  • Tjänster

Brandskyddsprojektering

  • Utbildning

Släcksystem för restaurangkök

Våra utbildningar i släcksystem för restaurangkök ger behörighet att projektera, installera och underhålla Ansul släckanläggningar för restaurangkök.