Service släcksystem

Servicetekniker från Dafo Brand, framför restaurangkök

Släcksystem är ofta komplicerade och består av många delar - elektronikcentraler, branddetektorer, släckmedelsbehållare och distributionssystem. Ofta är systemen sammankopplade med utrustningen som skyddas och de kan också användas i en mycket krävande miljö t ex på ett fordon utomhus eller i ett restaurangkök. Det ställer extra stora krav på service och underhåll och på kompetensen hos de som utför arbetet.

Vi utför underhåll på flertalet typer av släcksystem och har speciellt utbildade och behöriga tekniker för arbetet. Arbetsområden är:

  • Gassläcksystem för datahallar och andra skyddade rum och maskiner. Vi är utbildade och godkända för service av Novec, inertgas och koldioxidsystem.
  • Släcksystem för bussar, skogs- och anläggningsmaskiner samt andra tunga fordon. Vi utbildar även lokala serviceföretag och totalt finns ett 100-tal behöriga servicelämnare runt om i landet. Samtliga är godkända enligt försäkringsbolagens krav SBF127 respektive SBF128.
  • Ansulex släcksystem för restaurangkök. Vi har tekniker utbildade av Ansul och behöriga att utföra montage och underhåll på Ansulex släcksystem för fritöser, stekbord och imkåpor.

Riksavtal

Vi tecknar inte bara riksavtal för brandsläckare. Vi har landets största kedja av fristående servicelämnare med behörigheter för reparation och underhåll av släckanläggningar.

Vi har riksavtal med restaurangkedjor, fastighetsförvaltare, åkerier, skogsbolag och andra företag som behöver underhåll på släcksystem runt om i landet.