Fettbrandsläckare

Nästan hälften av alla bränder på hotell och restauranger startar i köket. I flertalet av bränderna är brandhärden fett och olja från fritöser, spisar och stekbord.

Fettbränder är svårsläckta och i många fall innebär släckningen risk för personskador. Faran är också stor att bränderna sprider sig via ventilationskanaler till andra delar av byggnaden.

Fett brinner vid mycket höga temperaturer, normalt ca 400° C och det självantänder efter släckning om det inte kyls eller om inte släckmedlet ligger kvar på fettytan och hindrar återantändning. Fettbrandsläckare

Idag finns brandsläckare speciellt utvecklade
för fettbränder i kök. Släckarna är fyllda med en unik släckvätska framtagen för släckning av matfett och olja. Den har många gånger högre effekt än de tidigare använda kolsyresläckarna och risken för brännskador på grund av stänkande matolja har minimerats.

Släckvätska mot fettbrand har använts i många år i fasta släcksystem i restaurangkök t.ex. hos McDonald’s. Idag föreskriver många restaurangkedjor och brandförsvar att även handbrandsläckare i kök ska vara fyllda med släckvätska mot fettbrand.
De tidigare använda CO2-släckarna ersätts eller kompletteras.

Släckarna finns i två storlekar 3 och 6 liter. De uppfyller standarden SS-EN 3 och är klassade för släckning av fettbrand.

Cookies används för att vår webbplats ska fungera och för att tillhandahålla, utveckla och utvärdera tjänster i våra digitala kanaler, samt förse dig med anpassad kommunikation och marknadsföring. Genom att klicka på knappen "Jag godkänner", godkänner du cookies. Du kan hantera cookies i din webbläsare.